Film om tre forskningscentre på Niels Bohr Instituttet

· Center for Cosmic Dawn (Astrofysik)
· Center for Hybrid Quantum Networks (Kvantefysik)
· Center for Quantum Devices (Kvantefysik)

Filmenes målsætning: (1) At præsentere de tre forskningscentre (a) Center for Cosmic Dawn, (b) Center for Hybrid Quantum Networks, (c) Center for Quantum Devices. (2) At promovere forskningen på de tre centre. (3) Rekruttere nye studerende til Niels Bohr Instituttet.

Løsning:

Ideen er, at de enkelte centre portrætteres igennem dem, det handler om, og dermed med fokus på de helt almindelige, dedikerede mennesker, som forskere og studerende er. Vi er lidt i tvivl om, hvorvidt begge mål kan rummes i en enkelt film, eller om man hellere skulle lave to, som er skræddersyet til de enkelte modtagergrupper. Indhold og form skal vi sammen indkredse og beskrive mere nøjagtigt, hvis projektet bliver en realitet.
Vi er ret åbne for, hvordan filmene produceres, og hvad udgangspunktet er: Om filmen følger en enkelt studerende, så hverdagen beskrives, om der anvendes fortællerstemme, eller om det måske er mere reportagepræget – eller følger en ide, ligesom nogle af de film, vi med stor fornøjelse har fulgt på jeres site.
Længden skal være, så de kan anvendes på sociale medier og har mulighed for at have gennemslagskraft. Jeg tør ikke sige, om det er 2 minutter eller 4 – men det kan I nok.

Film om Center for Cosmic Dawn
Centret portrætteres igennem 2 forskere og 2 studerende. (8 min.)

Development
Design
Marketing
  • One
  • Two

Film om Center for Hybrid Quantum Networks
Centret portrætteres igennem forskere og studerende. (8 min.)

Film om Center for Quantum Devices
Centret portrætteres igennem forskere og studerende. (8 min.)

Film om en studerende på Center for Cosmic Dawn(3 min.)

Film om en forsker på Center for Cosmic Dawn(3 min.)

Film om en studerende på Center for Hybrid Quantum Networks(3 min.)

Film om en forsker på Center for Hybrid Quantum Networks(3 min.)

Film om en studerende på Center for Cosmic Dawn(3 min.)

Film om en forsker på Center for Cosmic Dawn(3 min.)

Dokumentarfilm om tre forskningscentre på Niels Bohr Instituttet:
Center for Cosmic Dawn (Astrofysik),
Center for Hybrid Quantum Networks (Kvantefysik),
Center for Quantum Devices (Kvantefysik)
(Længde: Ca. 30 min.)

Kort om de tre centre

Center for Cosmic Dawn:Det kosmiske daggry fandt sted, da det unge univers ændrede sig fra en opak, mørk suppe til et transparent univers, overstrøet med lysende hobe af stjerner. Det Københavnsbaserede DAWN center er en vugge for en række nye ideer og forskningsretninger, hvor forskere og teknikere undersøger den kritiske overgang, der betød enden for det kosmiske mørke og afslørede de første galakser, stjerner og sorte huller.

Center for Quantum Devices:Centret undersøger, hvordan man opretter, kontrollerer, måler og beskytter kvante-kohærens og sammenfiltring i elektroniske enheder i fast tilstand. Miniaturiseringen og skaleringen af moderne elektronik, der giver milliarder af transistorer på en chip, har en kvanteanalog, i hvilken kvantetilstander af transistorer får interaktion og dermed vikles sammen med specificiteten af en computeralgoritme.

Center for Cosmic Dawn:Det kosmiske daggry fandt sted, da det unge univers ændrede sig fra en opak, mørk suppe til et transparent univers, overstrøet med lysende hobe af stjerner. Det Københavnsbaserede DAWN center er en vugge for en række nye ideer og forskningsretninger, hvor forskere og teknikere undersøger den kritiske overgang, der betød enden for det kosmiske mørke og afslørede de første galakser, stjerner og sorte huller.

2. Brief Project Summary

Synopsis: Vi anbefaler at producere én samlet film, der tegner et samlet billede af de tre centre -- herunder studerende og forskere. Denne film brydes senere op i tre selvstændige film for hvert center. Herefter brydes disse tre centerfilm op i kortere film målrettet de sociale medier med fokus på hhv. studerende og forskere. Samlet set versioneres den samlede film (ca. 30 min)

(1) IVD’s Visioner: IVD har over de seneste år øget sit fokus på at møde det omgivende samfunds udfordringer. Det er instituttets målsætning at udfordre den måde, visuel kommunikation og oplevelsesdesign tænkes. De visuelle medier er i konstant forandring og derfor må udviklingsprocesser, brugerflader og indhold følge med. Dette ansvar må instituttets studerende påtage sig. Uddannelserne sigter derfor mod at uddanne designere, som kan berige samfund, fag og brancher. Kandidaterne skal kunne kombinerede tekniske, kunstneriske og akademiske færdigheder, herunder kritisk refleksion, i helhedsløsninger, som stræber efter at sætte nye standarder. Filmen slås an af en voice-over (Institutleder Martin Sønderlev Chistensen), der netop beskriver IVD’s overordnede vision og hvilke vigtige problemstillinger i verden, IVD er optaget af. På billedsiden ses de studerende arbejde på deres projekter. I samspil med voice-over’en, tegner filmens intro et billede af en dedikeret gruppe studerende, der arbejder ud fra de visioner, institutlederen udstikker. Sekvensen afsluttes med, at vi får ansigt på voice-over’en.

(2) IVD’s programmer: IVD’s programansvarlige præsenterer kort programmerne. Hvad laver/lærer man på studiet? Hvorfor skal man søge ind (hvis man har ambitioner og kompetencer indenfor) hvad? Og hvad kan man blive bagefter (med fokus på det brede arbejdsmarked)?

(3) IVD’s studerende: I interviews med de studerende vil vi grave et enkelt eller to spadestik dybere ift. hvad man får ud af at studere på KADK’s IVD. Interviewene er personlige og skal samlet set tegne et billede af ånden og stemningen på IVD. Spørgsmålene vil kredse om passion, dedikation og interesser. Men også om personlig udvikling og hvordan bedre design kan berige verden.

1. Logline

Under the direction of world renowned professor Eske Willerslev, an international team of researchers embarks on a monumental mission: To build a library of nature’s complete genetic blueprint through the history of man. As the DNA library steadily grows, the group of scientists realize that a whole new insight into the story of humankind is slowly unfolding before their eyes.

19. Timeline

[timeline-express]

21. Contact Information

Jacob Levin Krogh
Producer & Partner

+45 27281952
jacob@movecph.com
movecph.com
voicesof.eu

Move Copenhagen
Birkegade 25
2200 København N