Relevante referencer

Lundbeckfonden

Re:Dane

Miljø: Forestil dig et landligt Danmark, hvor der er stor variation i landskabet. Med enge, små skovtykninger, søer, landbrugsjord med mange forskellige typer grøntsager, små æbleplantager med sjældne æblesorter og små bække på kryds og tværs. Kan man gentænke det danske landbrug? Dokumentarfilmen (13 min) Re:Dane prøver at besvare spørgsmålet.

Planetree

Sundhed: Dokumentarfilm (16 min) om betydningen af patientinddragelse for både personale og patienter på Rigshospitalet. Hvilken betydning har lys og omgivelser for patienters helbredelse? Hvordan kan patientindragelse bidrage til en mere effektiv behandling?

Voices of Europe

Voices of Europe

Hjem: Dokumentarfilm (2 min). Cassandra Lemoine er målrettet og ambitiøs. Men det har haft sin pris. Hun ser sjældent sin familie i Canada. Er det prisen, hun må betale for at forfølge sine drømme om at bliver verdensberømt sopran?

The Human Scale

Arkitektur: Dokumentarfilm (100 min). Gigantiske motorvejsnet, skyhøje bygninger og menneskeliv, der lever i hver deres separate betonkasse. Storbyen er blevet moderne, men hvordan passer metropolernes udformning egentlig til menneskets behov og adfærd? Den danske arkitekt Jan Gehl og hans crew af arkitekter har en humanistisk mission. De vil generobre byerne efter bilernes invasion og indrette byer i menneskeskala, så de bygger på livskvalitet og bæredygtighed.

The Human Shelter

Hjem: Dokumentarfilm (45 min). Hvad kan arktiske rensdyrnomader lære vestlige storbynomader om begrebet tid? Hvordan ser fremtidens hjem ud på Mars? På tværs af kulturer og kontekster åbner filmen på sprækker ind til menneskets iboende evne til at leve og udtrykke sig om begrebet hjem.

[vc_passster passster_protection_type=”`{`object Object`}`”]